"Schilderbeest" noemde Sam Drukker haar laatst, en dat is een geuzenaam, die ze graag met ere draagt.

Liesbet Zikkenheimer (1952) volgde haar opleiding aan de TUDelft, afdeling industrieel ontwerpen en de Gerrit Rietveld Academie, afdeling gebonden grafiek. In haar teken- en schilderwerk zijn het spel met kleuren, de vlakverdeling maar bovenal het lijnenspel belangrijke elementen.

Dit is wat zijzelf er over zegt:

Mijn leven lang ben ik al tussen alle andere bedrijven door bezig met tekenen. Een zeer gedegen tekenopleiding heb ik gekregen op Industrieel ontwerpen TUDelft, waar je echt gedrild wordt om virtuele producten zo realistisch mogelijk weer te geven. Pas in 1990 begonnen met olieverf bij Atelier Buri in de beulingenstraat Amsterdam bij Saskia Heuer en Luk van Driessche. In die tijd heb ik vrij veel olieverf schilderijen gemaakt en deze ook geëxposeerd bij de firma Tetterode, de firma VNU en woon en verzorgingscentrum Ingenhouszhof.

Sinds 1 januari 2015 heb ik veel tijd en ben ik weer geinspireerd geraakt om mijn atelier te ontstoffen en in gebruik te nemen. De schilderstijl van een aantal jaren gelden heb ik achter mij gelaten. Nu zijn mijn kwaststreken meer zichtbaar en met een snelle vaart en schwung opgezet. Ik houd me bezig met het schilderen van poezen en hondjes, het liefst in opdracht. Zie dierenportretten in het menu. Ook ga ik experimenteren met Live Painting (zie menu)